APINAEVÄÄT LIHATÄYTTEELLÄ

Parin päivän päästä meillä on mittarissa jo yhdeksän kuukautta ja siitä johtuen meillähän syödään koko ajan enemmän ja enemmän samaa ruokaa meidän kanssa. Mun on jonkin aikaa tehnyt mieli tehdä ns. apinaeväitä - joko välipalaksi myslipatukoita tai ruuaksi lihatäytteellä. Tänään sain vihdoin aikaiseksi googleteltua vähän, mutta malttamattomana luovutin kesken ja päätin vähän soveltaa.


Meidän apinaeväisiin siis tuli:

400 grammaa jauhelihaa
1 desi vettä
1 desi Nallen kaurahiutaleita/vehnäleseitä
1 kananmuna
Paprikajauhetta
Mustapippuria (joka unohtui kuvasta, tietenkin)

Kaurahiutaleet vain vähän hienommaksi ja veden joukkoon, kananmuna ja jauheliha sekaan, ja lopuksi vähän mausteita. Sitten vain pötköksi pellille ja 175 asteiseen uuniin. Unohdin katsoa kelloa, mutta katsomalla, kokeilemalla ja maistamalla homma saattaa yllättäen helpottua. 


Pötköjen valmistuttua annoin pienen maistiaisen eikä poika enää malttanut pysyä poissa keittiöstä, kun vaati lisää. Sen lisäksi, että tämä maistui muusin kanssa, on näitä helppo popsia myös sormiruokana. Nyt meillä on muutama tällainen jääkaapin lisäksi myös pakastimessa ja tehdään ihan varmasti toistekin.

12 kommenttia

  1. kiitos vinkistä, täytyy kokeilla heti tällä viikkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi 20:27,
      Toivottavasti kelpaa teilläkin. :)

      Poista
  2. Mausteita vauvalle??

    VastaaPoista
  3. kiitos vinkistä!! täytyykin kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laura // Tehtävänimikkeenä Äiti.,
      Toivottavasti Elviralle maistuu! :)

      Poista
  4. Mä oon tehnyt etenkin muksujen ollessa pienempiä molempia, sekä lihallisia että myslipatukkamaisia. Vähän tosin eri ohjeella, mutta kumminkin :) Ja hyvin maistuu ja on helppo syödä. Edelleen lihapullamaisia tehdään kohtalaisen usein, niitä myslipatukoita harvemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heini,
      Mekin taidetaan tässä joku päivä kokeilla myslipatukoita! Toivottavasti tulis hyviä niin saattais äidinkin herkuttelu vähän vähentyä ja vois syödä vaikka niitä.. :D

      Poista
  5. Olipa hyvä vinkki, näitä on kokeiltava! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidi Maria,
      Jee! Kiva, että oli hyvä vinkki muillekin. :)

      Poista